Младежки Бизнес Клуб взе участие във FORUM CLUB UNWE 2018

0
456

На 13 Февруари Youth Business Club беше част от Forum club UNWE, първото събитие в този формат, събиращо на едно място организациите и клубовете, водещи своето начало и работещи в Университет за национално и световно стопанство.

В Аула „Максима“ на УНСС, студентите, станали част от форума се срещнаха с 11 организации, клубове и сдружения, сред които както Младежки Бизнес Клуб (Youth Business Club), така и Еко клуб УНСС, Клуб на социолога, САИМО, Клуб Дебати УНСС и др.

Събитието бе открито от председателя на Студентски съвет при УНСС, Кристиян Маджуров, който разказа повече за ролята и дейността на председателстваната от него организация и пожела на всички участници ползотворна работа по време на форума.

Програмата на форума бе разделена на два модула. Първият включваше кратко представяне на всяка от организациите-участнички, а във вторият модул студентите избираха различни работилници, в които да се включат, водени от членове на организациите.

Youth Business Club бе представен от Момчил Сяров, един от основателите на клуба и член на екип „Партньорства“, заедно с Вероника Пойрязова, най-новият член на клуба и част от екип „Маркетинг и PR“. Те представиха на аудиторията някои от най-големите събития на клуба, които се провеждат всяка година, като UniStart, Младежки бизнес фестивал, както и проектите, които предстои да станат реалност тази година, като „Yes! Camp“ и др.

Във вторият модул, нашата организация бе подготвила workshop на тема „Презентационни умения – вербално и невербално общуване или „Как да не си гълтаме езика при публични изяви, или просто когато имаме презентация в университета”“. Сесията бе проведена от Адела Бозмарова, член на екип „Маркетинг и PR“. Тя представи кратка презентация относно същността на вербалната и невербалната комуникация, поговори със студентите за проблемите, които срещат когато говорят пред публика и сподели с тях няколко съвета за по – добро представяне. Сесията продължи с интерактивна игра, която помогна на участниците да разберат повече за собствените си умения да общуват както вербално, така и невербално.

Няма как да не споменем и Мария – Магдалена Иванова, член на екип “Продажби”, която допринесе изключително много, както за участието на Youth business club, така и за цялостната подготовка на форума. Тя бе част от екипа по организиране на събитието, заедно с представители от другите организации-участнички, които отделиха няколко месеца по подготовката му.

Събитието бе посетено от над 150 студенти и бе инициирано и организирано от организациите-участнички с намерението то да стане ежегоден форум, на който студентите от началните курсове да имат възможността да се запознаят с дейността на студентските организации и да се включат в тях като доброволци. Целта е, студентите да бъдат информирани за различните възможности за развитие по време на тяхното следване, а именно доброволчеството и младежката активност.

Следете skillground.com за още интересни статии и новини за нас. Не забравяйте да следите и страниците на  YBC и на Skill Ground във Facebook.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here