5 Безплатни Инструмента за Малък и Среден Бизнес + Видео Как да ги Използваш – Част 2

0
499

Ръководенето на малък или среден бизнес може да изглежда лесно, но ние знаем, че не е точно така.

Ето защо ти предлагаме още 5 инструмента за управление на малък и среден бизнес, които имат безплатна версия, която можеш да замениш с платена, когато прецениш.

 1. Бизнес анализатор от Microsoft Power BI
 2. Управление на документи от Zoho Docs
 3. Софтуер за електронна търговия от X-Cart
 4. Email маркетинг с MailChimp
 5. Виртуална частна мрежа от CyberGhost
Източник
 1. Бизнес анализатор от Microsoft Power BI

Microsoft Power BI е инструмент за бизнес анализиране, който позволява на потребителя сам да създава доклади и да управлява таблици с информация. Така се избягва нуждата от допълнителен администратор, обработващ базите с данни.

BI от Microsoft има както платена, така и безплатна версия. При безплатната обаче всеки потребител разполога само с 1GB. Той може да се увеличи на 10GB, ако се плати допълнително. Така твоята база данни ще се обновява ежедневно, позволявайки ти да сканираш 10.000 реда с бази данни за час, а също и да ги публикуваш онлайн.

Pro версията на софтуера ти предлага начини да си сътрудничиш с членове на екипа, да обработваш още по-голямо количество от данни и т.н.

Pro версията е достъпна на цена от $10.

Как да Използваш Microsoft Power BI

 1. Управление на документи от Zoho Docs

Zoho Docs е идеалноото решение за фирми, на които не им се налага да работят с множество документи. Безплатната версия на софтуера предлага влючването на 25 потребители със свободно пространство от 5GB за всеки от тях.

Безплатният план предлага още:

 • Неограниченоо споделяне на документи и папки
 • Десктоп синхронизация
 • Инструменти за редактиране
 • Мениджмънт на потребителите
 • Историята на дейностите

Zoho Docs дава възможност за синхронизация с Dropbox. Към всеки документ може да се отвори чат, за да обсъждаш променитес колегите си в реално време.

Как да Използваш Zoho Docs

Източник
 1. Софтуер за електронна търговия от X-Cart

Този инструмент е подходящ за компании, които продават продукти онлайн, но нямат възможност да създадат професионална количка за пазаруване.

X-Cart е името на безплатната версия, която разполога с функции като: създаване на нюзлетър и инструмент, който позволява сменянето на различни теми за сайта.

Може да се възползваш и от безплатните приложения, които софтуера предлага – ShipStation, Magic Slideshow и Diib Analytics.

Имай предвид обаче, че ще ти е нужен IT специалист, който ти помогне с процеса на инсталиране.

Как да Използваш X-Cart

4. Email маркетинг с MailChimp

Една от най-популярните платформи за email маркетинг е MailChimp.

За разлика от останалите инструменти, които ти представихме до тук, цената на MailChimp се определя от броя на мейлите, които имаш. До колкото повече хора целиш да достигнеш, толкова по-висока става цената на софтуера.

Ако компанията ти изпраща под 12 000 мейла на месец и и има под 2000 абонати в листа, то безплатната версия ще ти свърши идеална работа.

Програмата разполага с готови елементи, които можеш да сглобиш в цели шаблони по твой вкус.

Няма да получаваш пълен анализ за email кампанията ти, но ще можеш да провериш колко хора са отворили съобщението ти, което е повече от приемливо, особено за една безплатна версия.

Как да Използваш MailChimp

Източник

5. Виртуална частна мрежа от CyberGhost

Тези мрежи осигуряват защита от хакери, могат да скрият дейността ти онлайн и да ограничат съдържанието, така че да е недостъпно за определени хора.

CyberGhost предлага най-добрата виртуална частна мрежа на пазара. Този инструмент е предназначен за бизнесите, чиято сигурност е застрашена.

Той дава надеждна връзка на висока скорост, а и работи с осъвременена операционна система.

Понякога е трудно да се конфигурира, особено за малките бизнеси, а и ако работиш с Mac или Linux, задължително ще трябва да преминеш към платената версия.

Но ако ти трябва просто нещо лесно, безплатно и опростено за работа, то CyberGhost е твоят инструмент.

Как да Използваш CyberGhost

Първата част на статията можеш да намериш тук.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here